duminică, 13 septembrie 2015

Tendinte finisaje interioare 2016

Lemn, metale, pietre mai mult neslefuite, paturi din lana sunt doar cateva din tendintele anului viitor in materie de design. Cuvantul de ordine: reintoarcerea la natura. Si, daca betonul si cimentul ingradesc din ce in ce mai mult spatiul verde, macar sa aducem un colt din salbaticie in casa. In ceea ce priveste culorile, prioritate au cele odihnitoare. Nuante de albastru, verde, violet sau roz, alaturi de culori mai tari, in functie de imaginatia fiecaruia. Pentru iesenii care cauta idei in materie de finisaje interioare, iata mai jos cateva repere

Aduceti natura inauntru! Fie ca e vorba de apartamente, fie ca vorbim de case care au curti generoase, toti vrem sa simtim un pic din prospetimea spatiilor verzi in fiecare aspect al locuintei. Si, pentru ca mobila cantareste greu, in acest sens, si la propriu si la figurat, cumparati una care sa se potriveasca atat pentru exterior, cat si pentru interior. Daca mai decorati interiorul si cu plante mici, sunteti pe drumul cel bun.
Tot 2016 va leaga, vrand-nevrand, de artizani. Inspirati-va de la producatorii locali. De la macrame pana la alte lucruri crosetate, descoperiti placerea lucrurilor facute de mana. Nu va fie teama sa amestecati artizanalul cu bunurile industriei de larg consum. De exemplu, puteti pasi pe o blana de miel sau de oaie, in timp ce va pregatiti sa va savurati cafeaua pe o masuta moderna.
Mineralele ocupa si ele un loc important in finisajele interioare de anul viitor. Un bol din pirita, bucati de cuart ori alte minerale pot da o nota interesanta locuintei. Si, de ce nu, o piatra neslefuita, transformata intr-o clanta de usa n-ar fi o idee rea, nu?
Cat priveste zugravelile, la moda sunt modelele geometrice fluide. Astfel, tencuiala decorativa tinde sa devina de domeniul trecutului. N-ar fi de mirare sa folositi ciment sau lemn pt a obtine acest lucru.

Amestecati metale cu metale!
Stilul retro din plan vestimentar revine in forta si pe piata designului. Daca anii ‘50 și ‘70 reinvie in materie de haine, acelasi lucru se intampla si pe planul finisajelor interioare. Combinatiile de alama, aur si metal sunt populare acum. Cum clientii au inceput sa ia in considerare si reciclarea, reinventarea si reutilizarea lucrurilor, directia este cea potrivita. Si apoi, de la spuma din canapele noastre, pana la casele din prefabricate, nu tot de reciclare e vorba?
Iar pentru cei carora bucatariile reprezinta un spatiu important al caminului, sfatul designerilor este sa aleaga produse de calitate, care sa reziste in timp. Calitatea aparatelor electrocasnice, a vopselelor folosite si a corpurilor de iluminat, precum si mobilierul conteaza. Dulapul de bucătărie alb ramane alegerea clasica. Completati peisajul cu blaturi de granit și aparate din oțel inoxidabil si veti fi deja in trend.
In final, oricare ar fi directia spre care va indruma designerii de interioare, alegerea va apartine. Nu uitati, insa, ca finisajele reprezinta o investitie pentru cel putin cativa ani! Iar, la sfarsit, caminul este cel in care pasiti cu placere, relaxandu-va dupa o zi agitata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa-ti comentarii utile va rog!

Postări populare