luni, 22 februarie 2016

Amenajarea si renovarea bucatariilor

Operatiunea de renovare si amenajare a unei bucatarii nu trebuie sa fie o activitate producatoare de stress si ingrijorare. Este adevarat ca, dintre toate camerele dintr-o casa, renovarea unei bucatarii aduce cu sine cateva probleme speciale. Cu toate acestea, solutiile bune vin in mare parte de la specialistii firmelor de amenajari apartamente Iasi.
1.       Planificare
La reamenajarea unei bucatarii, functionalitatea primeaza. Nu exista o formula ideala de amplasare e mobilierului. Asadar, indiferent daca va fi o amenajare in forma de U sau L, chiuveta, frigiderul si aragazul ar trebui sa formeze un triunghi functional pentru eficienta maxima.
2.      Spatiul de depozitare
Lucrarile unei firme de decoratiuni interioare Iasi va prevedea intotdeauna spatiu suficient pentru depozitare. Fiecare colt sau spatiu lasat nefolosit intr-o bucatarie poate fi transformat in spatiu de depozitare. Plasati dulapuri ce ajung pana in tavan, pentru a nu lasa spatiu deasupra care sa adune praful. De asemenea, alegeti dulapurile adanci, pentru depozitarea tuturor tipurilor de oale si ustensile gastronomice.
3.      Iluminarea
Iluminarea din tavan nu este suficienta pentru spatiile destinate bucatariilor. In spatiul destinat gatitului, lumina care vine din spate nu va fi benefica, ci poate chiar dauna. Solutia unei firme de renovari interioare Iasi ar putea fi de a adauga un front de iluminare artificiala deasupra blatului de gatit.
4.      Ventilatia
Indiferent daca in casa dumneavoastra exista o amenajare de tipul open-space (bucatarie deschisa) sau o bucatarie inchisa clasica, ventilatia este destul de importanta. O fereastra deschisa pentru ventilare naturala s-ar putea sa nu contribuie la aerisirea necesara si s-ar putea, de asemenea, sa nu fie o solutie comfortabila pe timp de iarna. Asadar, instalarea unei hote va fi necesara.
5.     Materialul pardoselii

In ceea ce priveste pardoseala din bucatarie, firmele specializate in amenajare si design interior Iasi v-ar putea recomanda un material rezistent la alunecare, in primul rand. In cele din urma, acest materialar trebui sa fie unul usor de intretinut si rezistent la socuri cauzate de caderea unor obiecte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa-ti comentarii utile va rog!

Postări populare